top of page

Suihkurusketus

Suihkurusketus on menetelmä, jolla iholle saadaan aikaan päivettynyt sävy ilman auringonvaloa tai UV-säteitä. Suihkurusketus perustuu kemialliseen reaktioon, jossa iholle levitetään erityistä suihkurusketusainetta, joka sisältää dihydroksiasetonia (DHA). DHA reagoi ihon keratiinin kanssa ja aiheuttaa ihon pintakerroksen tummumisen, jolloin saadaan aikaan ruskea päivetys. Suihkurusketusaineet ovat yleensä turvallisia käyttää, kun niitä käytetään oikein. Suihkurusketus on suosittu tapa saada aikaan päivetys, kun halutaan välttää auringon aiheuttamia haittoja, kuten ihon palamista ja ennenaikaista ikääntymistä. 

 

Suihkurusketuksen kesto vaihtelee henkilöstä toiseen ja riippuu monista tekijöistä, kuten ihon kunnosta, suihkurusketusaineen laadusta ja käytön määrästä sekä ihonhoitorutiineista suihkurusketuksen jälkeen. Yleisesti ottaen suihkurusketus kestää noin 5-7 päivää, jonka jälkeen se alkaa haalistua pikkuhiljaa ihon uudistumisen myötä. Tämä haalistuminen on yleensä tasainen ja näyttää luonnolliselta. Suihkurusketus on helppo uusia, kun sen vaikutus alkaa hävitä. 

Nimetön suunn.malli-9.png

Miten valmistautua suihkurusketukseen ?

Suihkurusketuksen onnistumiseksi on tärkeää valmistella iho huolellisesti ennen suihkurusketuksen tekemistä. Tässä on joitakin vinkkejä suihkurusketuksen valmisteluun:

1. Kuori iho: Muutama päivä ennen suihkurusketuksen tekemistä kuori iho huolellisesti, jotta poistat kuollutta ihosolukkoa ja saavutat tasaisemman lopputuloksen. Voit käyttää esimerkiksi kuorintavoiteita tai kuorintakäsineitä.

    2.  Älä käytä kosteusvoidetta: Vältä kosteusvoiteiden käyttöä vähintään 24 tuntia ennen suihkurusketuksen tekemistä, sillä ne voivat estää suihkurusketusaineen tarttumista ihoon.

    3. Vältä muita voiteita ja meikkejä: Vältä myös muita voiteita ja meikkejä ennen suihkurusketusta. Jos iho on kostea tai öljyinen, suihkurusketusaine voi levitä epätasaisesti tai pestä pois ennen kuin se ehtii vaikuttaa.

    4. Pese iho: Pese iho huolellisesti ennen suihkurusketusta, jotta iho on puhdas ja kuiva ennen suihkurusketuksen tekemistä.

    5. Valitse sopiva vaatetus: Valitse suihkurusketuksen tekemiseen sopiva vaatetus. Yleensä kannattaa valita tummat, löysät ja mukavat vaatteet, joita ei haittaa, jos niihin tarttuu hieman suihkurusketusainetta.

    6. Huolehdi ihon kosteuttamisesta: Suihkurusketuksen jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoa säännöllisesti, jotta päivetys säilyy mahdollisimman pitkään. Voit käyttää kosteusvoidetta tai muita kosteuttavia tuotteita, jotka eivät vahingoita suihkurusketusta.

 

Suihkurusketuksen jälkeen

Suihkurusketuksen jälkihoito on tärkeä osa, jotta saat päivetyksestä mahdollisimman pitkäkestoisen ja tasaisen. Tässä on joitakin vinkkejä suihkurusketuksen jälkihoitoon:

 

 

    1. Vältä suihkua ja hikoilua: Vältä suihkua ja voimakasta hikoilua vähintään 5-8 tunnin ajan suihkurusketuksen jälkeen. Tämä antaa suihkurusketusaineelle aikaa imeytyä ihoon ja kehittyä.

    2. Vältä liian tiukkoja vaatteita: Vältä liian tiukkoja vaatteita ja kenkiä, jotka voivat hankautua ihoa vasten ja aiheuttaa värimuutoksia tai päivetyksen epätasaisuutta.

    3. Vältä ihon kuorimista: Vältä ihon kuorimista vähintään 24-48 tunnin ajan suihkurusketuksen jälkeen, jotta suihkurusketusaine ehtii kehittyä kunnolla.

    4. Kosteuta iho: Kosteuta iho säännöllisesti suihkurusketuksen jälkeen, jotta päivetys säilyy mahdollisimman pitkään ja tasaisena. Voit käyttää kosteusvoiteita tai muita kosteuttavia tuotteita, jotka eivät vahingoita suihkurusketusta.

    5. Vältä uimista ja saunomista: Vältä uimista ja saunomista ensimmäisten 24 tunnin ajan suihkurusketuksen jälkeen, sillä vesi ja höyry voivat vaikuttaa päivetyksen kestoon.

    6. Käytä ylläpitäviä tuotteita: Voit käyttää päivettymistä ylläpitäviä tuotteita, joka auttaa säilyttämään päivetyksen tasaisena ja pitkäkestoisena.

Miksi suihkurusketus?

Suihkurusketus on hyvä monessa eri tilanteessa, esimerkiksi:

    1. Auringonoton korvaaminen: Suihkurusketus on hyvä vaihtoehto auringonotolle tai solariumille, sillä se ei altista ihoa haitalliselle UV-säteilylle.

    2. Tapahtumat ja juhlat: Suihkurusketus on suosittu valinta juhliin ja tapahtumiin, kuten häihin tai valokuvauksiin. Päivettyneen ihon avulla voit näyttää terveemmältä ja hehkuvammalta.

    3. Itsetunto: Suihkurusketus voi auttaa parantamaan itsetuntoa, sillä se antaa usein ulkonäköön lisää itsevarmuutta ja saa ihon näyttämään kauniilta ja tasaiselta.

    4. Tasaisen rusketuksen saaminen: Suihkurusketus antaa usein tasaisemman ja luonnollisemman rusketuksen kuin auringossa tai solariumissa saatu päivetys.

    5. Ihon virheiden peittäminen: Suihkurusketus voi auttaa peittämään ihon pieniä virheitä, kuten pigmenttiläiskiä, arpeja tai aknearpia.

    6. Nopea lopputulos: Suihkurusketus antaa nopean lopputuloksen, sillä päivetys kehittyy yleensä muutamassa tunnissa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat päivettymisen nopeasti esimerkiksi tärkeän tapahtuman tai lomamatkan vuoksi.

Nimetön suunn.malli-9.png

Suihkurusketus - 45€

 

bottom of page